Kdo je Lea?

O meni

 

Kdo je Lea?

V KAJ VERJAMEM?

♥ V BITI, to kar SI

♥ Kreativnost v vsakem posamezniku

♥ V harmonijo odnosov

♥ V univerzum in naravo

♥ V BITI pozitiven

♥ S pozitivnostjo ustvarjaš super, radostno, v dobrem počutju življenje

♥ V duhovitost, dobronamernost, pravičnost in poštenost.

SO/KREATORKA, POLNA POZITIVIZMA, OPTIMIZMA!

Sem so/ustvarjalka; avtorica knjige BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš - z veliko ljubeznijo sem jo predala ljudem; izdelkov, oblikovanih iz gline – zadnja leta glinenega nakita – to me prizemlji :); kuharskih mojstrovin – iz nič znam ustvariti zanimiv okus in vizualno razgiban, z barvami reliefno domiselni videz. Sama si zato pravim »ala Picasso ala Lea :)«. Fotografiram in snemam v naravi, ki me vedno znova začara z svojo lepoto; ustvarjam z govorjenjem, uživam v snemanju videov.

Naj ne pozabim plesa, od male Lee in še vedno, kadarkoli, tudi v kuhinji pri pospravljanju »dance to trance«. Uff, zdaj je pa že kičasto vse skupaj. Res imam rada tudi vizualno zanimivo podobo človeka (oblekice, pričeske), čeprav me bolj prepriča notranja lepota! Pa raziskovanje uličic, s kolesom čez drn in strn, smeh, radost; kofetkanje v dobri družbi. 

Nekoč uslužbenka, »ujeta« v institucijah, zdaj svobodna zasebna so/kreatorka življenja – vsega, kar ji ponuja, le kdo kot vesolje. Prlečka, ki je že kot otrok stanovala do 5. leta starosti v osnovni šoli, pozneje raziskovala navdihujoče podstrešje v propadajoči stari osnovni šoli z  ročno izdelanimi prekrasnimi lesenimi lutkami, s katerimi je teta igrala v gledališki skupini. Ključ od šole je ukradla mami in uživala v vonju lesa doma izdelanih šolskih klopi in stolov ter snopih svetlobe, ki so pronicali skozi strta okna ter ob vetru burili duhove 😉

MOJE DELO

Ustvarjam. Svetujem. Izobražujem.

 

So/kreiram z ljudmi (otroki, starši, vzgojitelji, učitelji) – posamezniki nasploh. Sama rada rečem oblikuj/ kreiraj sebe v najlepšo umetnino, v BIT, bodi to, kar SI, kar ti je namenjeno. Vsak dan, znova in znova. V radosti in navdihnjenosti. Za polno, izpolnjujoče lepo in ljubeče življenje. Moji uspehi:  radost, sreča v otrokovih očeh, pri posamezniku nasploh. Prebuditev ustvarjalnosti!

Knjiga BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš       Oblikovanje gline       Youtube kanal BITI, biti kreativen

Delavnice, Tečaji, Individualni tretmaji

 

 

Napisala sem  knjigo BITI, biti kreativen otrok, učitelj/vzgojitelj, starš, ki govori o moji preizkušeni ustvarjalni metodi, torej izkustvenem delu z otroki, učitelji, vzgojitelji,  starši, posameznikom nasploh.

 

 

 

 

 

KREATIVNOST.

 

Ustvarjalna zakrčenost!

 

Sodoben  izziv (problem) …

 

IN povratek nazaj, v BITI.

naslovnica3D
 

Naročilo knjige
Prosim, izberite način plačila:
Po povzetjuPo predračunu

*O uspešnem naročilu, vas bomo obvestili po e-pošti ali telefonu!

 

 

 

 

Dr. Leah?

 

 

Se podpisuje pod imenom Lee Lebar, ustvarjalne pedagoginje, spezializantke pomoči z umetnostjo, sokreatorke, kreatorke, prijateljice, partnerice, hčerke, ženske, srčne osebe.

Dr. Leah se zaveda, da je ključ k zdravju človeka celostni pristop. Da je izjemno pomembna pri tem avtonomnost posameznika, tako otroka kakor odraslega. Če sledimo svojemu srcu in smo opora ter podpora sledenju otrokovem srcu, naredimo največ, kolikor je mogoče. Zaveda se, da je vsak otrok (posameznik) v osnovi nadpovprečen, in ga tako tudi obravnava, spoštljivo, z vero in z zaupanjem, da zmore in bo mu uspelo. To se potem tudi zgodi. Dr. Leah z lastno kreacijo prebudi svojstveno kreacijo otrokom, staršem, tudi vzgojiteljem in učiteljem, če so dovzetni (kar večinoma so). Dr. Leah s svojo milino, srčnostjo, jasnimi afirmacijami pomaga posamezniku pri njegovem delu in osebnem razvoju. Dr. Leah soustvarja posameznikov razvoj skozi to, kar ima najraje, kajti tu je ključ, ki odpira vrata za pokončen, zdrav, radostni, celostni razvoj otroka. »Dr. Leah s kreativno razigranostjo pomaga soustvariti posameznike v unikatne umetnine«. Ustvari božanskost pri posamezniku, prebudi mu duha in s tem vzpostavi lepoto ter izpolnjeno super počutje. Tako ima vsak posameznik možnost ohraniti, vzdrževati, ponovno vzpostaviti, prebuditi, obuditi ali/in se naučiti (kakorkoli najbolj razumete) nek umetnostni medij, skozi katerega aktivno ustvarja. Njen cilj: čim več ljudi naj se osvobodi kreativne zakrčenosti in s tem duhovno in dušno prebudi, ustvari. Dr. Leah si prizadeva za človeka vredno življenje, ko živimo to, kar smo, v lastni biti. Ali pa vsaj zraven dela, za katerega se usposobimo, poskrbimo še za ustvarjalni kreativni lastni proces; le tako je človek (posameznik) živ v pravem pomeni besede. Le tako lahko doživlja lepoto, živi iz lastne božanske lepote, je ljubeč in kot tak potem sposoben zares ljubiti tudi druge.

Kje sem že delovala?

11 let v vzgojno-izobraževalnem domu Veržej kot socialna pedagoginja, 2 leti po šolah v Ljubljani in okolici kot specialna pedagoginja. Na svojstven in zelo uspešen način v pristopu k otroku, posamezniku nasploh. 9 let samostojno raziskujem kreativnost v človeku in dobro počutje, preko delavnic, predavanj, individualnih coaching-ov, svetovanj. In se vseskozi nadgrajujem preko formalnih in neformalnih izobraževanj.

 

Pohvala dr. Vida Pečjaka, profesorja na podiplomskem študiju, na PF: »Končno sem prebral seminarsko nalogo gospe Lee Lebar.

V uvodnem delu daje zelo strnjen (vendar dober, ker vse, kar je poglavitno, tudi opiše) pregled psihologije ustvarjalnosti. Bolj zanimiv je drugi del, njena introspektivna izpoved, njen osebni pogled na panoge ustvarjalnosti (glina, nakit, ples, scenariji, fotografija); na kratko opiše tudi svoje pedagoško delo ter umetnostno terapijo, pri tem je zelo osebna, a sveža, prepričljiva, omenja tudi tipkopis svoje knjige (upam, da bo kdaj izšla). Seminarska naloga pomeni nov pristop skozi osebne izkušnje; dokaže, da je avtorica tudi sama ustvarjalna.

 

S svojimi delavnicami/seminarji ustvarjalne sile vam lahko prebudim, in vzpostavim dobro radostno počutje.