Meditacija in dognanja Louise L. Hay

Ja, dobro ste prebrali naslov, tokrat  delim dognanja čudovite Louise L. Hay, ki je bila moja velika učiteljica. Njena knjiga Življenje je tvoje mi je spremenila življenje. Pri 14 letih sem  dobila sporočilo Življenje je lepo, in  ta knjiga je vzrok, da  sem si ga tudi ustvarila 🙂 <3.  Kako vam naj povem, da boste me razumeli... na podlagi te knjige sem dobesedno doživela razsvetljenje! Popolnoma jasno mi je postalo, da je moč v nas, da imamo vse že v sebi. In da smo mi sami tisti, ki lahko kreiramo super lep life. In se izvlečemo od vseh drugih posojenih znanj ali govorjenj, kaj je za nas dobro.

Seveda sem prebrala še velik kup tudi drugih zanimivih in prečudovitih knjig, jih proučevala, in se poglabljala. A Življenje je tvoje in in še ena druga (drugič o njej)  sta moji bibliji. 🙂 

 

Meditacija

"Vsak dan si privoščite nekaj minut za meditacijo. Če prvič meditirate, začnite s petimi minutami. Sedite, obmirujte, opazujte dihanje in mislim dovolite, da nežno plavajo po vašem umu. Ne menite se zanje in odšle bodo. Um je navajen na to, da misli, zato se ne skušajte znebiti misli.

Obstaja veliko tečajev in knjig, ki vas lahko naučijo mnogo načinov meditacije. Ne glede na to, kako ali kje začnete, si boste sčasoma ustvarili metodo, ki vam bo najbolj ustrezala. Sama največkrat sedim v tišini in se vprašam: "Kaj naj bi izvedela?" Odgovoru dovolim, da pride, če želi. Če ne pride, vem, da bo prišel pozneje. Ne obstaja pravi ali napačni način meditacije.

Druga oblika meditacije je mirno sedenje in opazovanje diha, kako prihaja v vaše telo in kako ga zapušča. Ko vdihujete, recite ena, ko izdihujete, recite dve. Tako štejte do deset. Nato začnite ponovno od začetka. Če zalotite vaš um, da pere umazano perilo, ponovno začnite pri ena. Če opazite, da ste prešteli do petindvajset ali kaj podobnega, se ponovno vrnite k začetku.

Nekoč sem imela stranko, ki se mi je zdela izredno inteligentna. Njen um je bil bister, deloval je hitro in imela je odličen smisel za humor. Vendar svojega življenja ni obvladovala. Bila je pretežka, brez denarja, nesrečna ob svojem delu in že veliko let brez moškega, ki bi ga ljubila. Vse metafizične koncepte je z lahkoto sprejela. , zdeli so se ji smiselni. Vendar je bila preveč bistra, prehitra. Ni se mogla dovolj upočasniti, da bi zamisli, ki jih je sprejela v trenutku, določen čas preizkušale v življenju.

Vsakodnevna meditacija ji je zelo pomagala. Začeli sva s petimi minutami na dan in postopoma, z majhnimi koraki, sva prišli do petnajstih in dvajsetih minut.

 

NJENA DOGNANJA:
Vsaka oseba je stoodstotno odgovorna za vse, kar doživi.
Vsaka misel, ki jo porodimo. ustvarja našo prihodnost.
Točka moči je vedno v sedanjem trenutku.
Vsako osebo muči občutek krivde in sovraštvo do same sebe.
Temeljna misel vsake od nas je: "Nisem dovolj dobra."
To je le misel in misel lahko spremenimo.
Najbolj škodljivi vzorci so zamerljivost, kriticizem in občutek krivde.
Če se rešimo zamere, lahko ozdravimo celo raka.
Ko se resnično ljubimo, v našem življenju vse teče.
Pustiti moramo preteklost in odpustiti vsem.
Biti moramo voljni začeti se učiti ljubiti sebe.
Odobravanje in sprejemanje sebe je ključ do pozitivnih sprememb.
Sami ustvarimo vsako tako imenovano "bolezen" našega telesa."

 

V počastitev veliki Učiteljici in Terapevtki Louise L. Hay , ki je pomagala množičnim dušicam po svetu, na tem čudovitem planetu Zemlja <3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja