Knjiga "BITI"

 

 

 

KNJIGA BITI...

 

BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš

KOMU je namenjena:

Vsakomur, ki je odločen živeti bolj ustvarjalno in z več zavedanja v zvezi z otroki, s samim sabo, in drugimi!

Kaj boste pridobili?

Natanko to, kar si želite – skozi resnične zgodbe več zaupanja v svoje sposobnosti , boljšo kreativnost, več zadovoljstva s seboj, z odnosi , z otroki, doma in na delovnem mestu, več dobrega počutja, več samozavesti.

 

 

 

naslovnica3D

 

 

BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš, je moja pot do BITI

Pri 25. letih sem pričela raziskovati (proučevati) kreativnost, človekovo bit.  Kako priti do te BITI – radosti, živosti, ustvarjalnosti, super izpolnjenega počutja in živeti človeka vredno življenje. Kako vzpostaviti pri posamezniku (otroku, odraslem) zdravje, dobro počutje, da bo zdrav in imel radostno energijo za kreiranje lastnega življenja (dela, dobrih odnosov).

Vse sem preizkušala na sebi. Vse, kar pišem in o čemer govorim, sem izkusila sama. Moje življenje je vedno potekalo v iskanju dobrega počutja. Uspevalo mi JE opirajoč se na intuicijo, ki se mi je vse bolj prebujala. A vseskozi ni bilo tako.

 

Večkrat sem čutila praznino, in se počutila slabo

Kot otroka me je najbolj radostilo odhajanje v gozd, skakanje na igrišču v vetru, ki se je z mojimi nekaj kilogramčki veselo poigraval; raziskovanje podstrešja v stari propadajoči osnovni šoli; v višjih razredih je sledilo skakanje gumitvista, kuhanje v moji poletni kuhinji, ples, oblačenje in friziranje punčk ter sošolk, tudi brata. Vse več kandidatov sem imela. Veljala sem za zelo občutljivo!LeaCasual

V najstniških letih sem ugotovila, da me zanimata človek in umetnost; tudi ples se je vztrajno nadaljeval. Morje je ostajala čarobna destinacija dobrega počutja zame.

V študentskih letih sem navzven delovala v redu, kot modna ikona, rada sem se stilsko uredila (drugi so me tako imenovali) :), se zavedala te moje sposobnosti za modno oblačenje in zanimiv videz.  A navznoter sem bila neizpolnjena, prazna.

Ko sem se zaposlila najprej na CSD, sem se počutila koristno ter polna zanosa, da lahko pomagam posamezniku, družinam. Redno zaposlitev sem potem dobila v vzgojnem zavodu kot socialna pedagoginja, kjer sem si ustvarila svoj prostor pod svobodnim soncem, saj sem/smo bila/i vseskozi v ustvarjalnem zanosu (likovna umetnost, ples, pisanje, kuhanje, vrtnarjenje, projektno delo, učenje z mediji). Bili smo drugačni in uspešni. Prav tako na delovnem mestu specialne pedagoginje na osnovnih šolah, kjer sem delovala dve leti.

Pozneje sem poglobila kreativne umetnostne panoge še s podiplomskim študijem Pomoč z umetnostjo (umetnostna terapija), kjer sem se nadgradila z nešteto novimi pristopi – izkustvenimi za pomoč pri prebuditvi človeka v BIT oziroma kot sama rada rečem prelepo »umetnino«. Tretje leto dela v instituciji sem doživela intuitivno sporočilo: »Delovala boš z drugačnega zornega kota«.

Lea je skozi 18-letna zaznavanja in dognanja (13 let v šolstvu in 5 let v zasebnem raziskovanju) prišla do navdihujočih modrih odkritij v pristopu do otroka/posameznika nasploh, ki jih razkriva v svoji knjigi BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš. Vas zanima, kakšen pristop uporabljati pri vzgoji otrok? Se vam poraja vprašanje, kako naj se vaš otrok lažje in bolje uči? Si želite, da bo otrok/mladostnik oz. posameznik ob vseh obveznostih, ki jih ima, zadovoljen in srečen? Se nenehno sprašujete, kako bi lahko delovali drugače? Se soočate s kreativno zakrčenostjo? V knjigi se skrivajo odgovori. Predvsem pa vas Lea z vsako besedo v knjigi vzpodbuja k vrnitvi v lastni izvor, v sebe. BITI, biti kreativen otrok, vzgojitelj/učitelj, starš je knjiga, ki vas bo nagovorila k ustvarjalni akciji!

"Naj vam Ustvarjanje pomaga doseči,

da boste v svoji BITI preplavljeni z mirom,

radostjo in ljubeznijo."

 

 

 

 

NAROČITE ZDAJ:

Prosim, izberite način plačila: Po povzetjuPo predračunu

*O uspešnem naročilu, vas bomo obvestili po e-pošti ali telefonu!

 
 

NOVO!

Inspirativna Leina pot pri delu,

v sokreiranju z otroki, starši, učitelji/ vzgojitelji,

IN končna zmaga, povratek v BITI…

Leina pot je pot vzgoje srca, ki uči kontakta s seboj in vsem, kar nas obdaja. Notranja preobrazba je vse prej kot preprosta. Toda knjiga BITI, biti kreativen otrok vzgojitelj/učitelj, starš daje luč in upanje, da je mogoča.

Marjeta Kapus

Knjiga se bere kot utrip, smeh, jok, gib, hotenje, iskanje.  Avtorica dobro ve, o čem govori. Ima znanje in izkušnje. Postavlja izzive. A si obenem v navezavi na delo z otroci drzne govoriti o duši. O fizični, mentalni, duševni in duhovni hrani. Čudežnih formul ni. Lea se tega dobro zaveda. Humanistično human način njenega razmišljanja in pisanja, v katerem ne žonglira z golimi cilji in suhoparnimi strokovnimi nazivi, je naraven, dobrodošel obrat od klasičnega strokovnega razpravljanja v alinejah k osnovam človeškosti. 

Tatjana Knapp

Otrok ni predmet, ni objekt, pač pa subjekt, ki prinaša ne le radost, pač pa tudi odgovornost za starše, vzgojitelje in učitelje. Pomeni tudi zavezo družbe, da poskrbi, da bodo spoštovane pravice otrok, ob istočasni odgovornosti odraslih. S svojim ravnanjem jim namreč puščamo neizbrisan pečat prihodnosti. Avtorica knjige »Biti« postavlja pred nas odgovornost vseh poklicev.

Vlasta Nurssdorfer

»Knjigo priporočam v branje vsem, ne samo vzgojiteljem/učiteljem in staršem. Z knjigo so se mi odprli novi svetovi, nova spoznanja in sposobnosti, za katere nisem vedela, da jih imam.« DARJA

 

Cena knjige je 21,70 eur

Čez praznike je cena   15. 00 eur, in brez stroška poštnine

 

                                   

                                   

 

Socialna omrežja
Naročilo knjige
Prosim, izberite način plačila:
Po povzetjuPo predračunu

*O uspešnem naročilu, vas bomo obvestili po e-pošti ali telefonu!