Kako se naučiti živeti tukaj in zdaj… V tem vrvežu?!

Kako se naučiti živeti v trenutku, tukaj in zdaj… v tem vrvežu?! Med službenim časom, in nasploh?! V miru jest , biti v tukaj in zdaj. Uživati v pogledu, okusu, dotiku. Moj moto:  Uči. Kreiraj. Uživaj.   Kaj nam omogoči stanje tukaj in zdaj –  se sprašujete, morda? Pa gremo lepo po vrsti:  življenje brez stresa; mirno,učinkovito reševanje najbolj kočljivih situacij; pozitiven pogled v vsem; rešitev na dlan, ki pride le v sproščenjem stanju – tukaj in zdaj; dobre odnose, s samim sabo in z drugimi!

A vam še ni dovolj? 😉 🙂

“Ob vsem tem neskončno povečano energijo, obilo idej, kreativnosti,  zdravja, veselja, radosti”.

 

 

Podoživljamo mirnost trenutkov, radostimo se tukaj in zdaj ter spoznavamo moč tega. Uspevamo vse bolj in vse več doživljati, delovati iz trenutka v trenutek. Imamo ravnovesje v nas samih, skupaj z drugimi.

 

OPIS udeleženca v 1. os. ednine – po meditaciji

»Hura, to stanje je božansko. Kako dobro, da sem se naučil tega. Kako dobro je meditirati, čeprav moram priznati, da se mi je zdelo najprej zelo čudno. Ko sem pa videl, da sodelujeta P. in F., priključila sta se še V. in D.  in ko sem opazoval mirnost telesa, le dihanje jih je premikalo, sem si rekel: P poskusimo, poskusiti ni greh. Šlo mi je na smeh, tudi V. se je smejal. Ostali so ostali v nepremični drži ter odsevali neko posebno energijo.

 

KAKO je še bolj poglobljeno  doživljal celoto, meditacijo (dihalno vajo)

 Občutek me je pritegnil. Kar naenkrat sem začutil svoje telo, čutil umirjenost v mišicah, začutil, kako mišica uboga misel, ki jo pošljem nanjo. Hura, deluje. Mišica, del telesa, je bila mehka, lahkotna, sproščena, in ko sem takole potoval od prstov na rokah do vrha rame, od vratu preko glave, obraza, prsnega koša, trebušnih mišic, hrbta, leve noge od vrha, kolena do prstov na nogah ter prek desne noge od vrha do prstov na nogi, sem naenkrat začutil, da je telo popolnoma sproščeno. Umirjeno, negibno, da se gibam samo z dihanjem. Dih je potoval znotraj trebuha gor dol. Ko sem vdihnil, so se napolnila pljuča, ob izdihu pa trebuh.

Po tej dihalni vaji sem imel občutek, da sem bolj miren, radosten. Odšel sem ven iz telesa, ter od zunaj opazoval sebe v prostoru na sedežu.

 Za konec je bila vaja zavedanje sebe v prostoru, nato sem si z dlanmi pomel oči, si ogrel obraz in počasi odprl oči. Hm, to pa je izkušnja, in pa dobro počutje. Kar smejal bi se in to z vsem telesom. Želim še ponoviti, se uriti v tem. Hvaležen sem za ta pristop, tole izkušnjo. Pesmice se mi  pišejo kar same! Hura!«

 

 

 

Kaj nam prinese Trenutek, tukaj in zdaj

Trenutek tukaj in zdaj mi ustvarja mirnost, ravnovesje. Ustvarja širino vsega, polnost tega, kar v danem trenutku delam, hočem. Pri tukaj in zdaj ni pomembna preteklost in ne prihodnost. Trenutek tukaj in zdaj pomeni, da sem zmožen prerezati s preteklostjo (z vrvmi, z odpuščanjem/razgrajevanjem obenem s korigiranjem meni ljubih stvari, ki jih z veseljem počnem).

 

 

Kako lahko pridem do tega

 

Metoda odpuščanja

Miselno s škarjami prerežem

Pomislim na neko stvar, ki me bremeni in je z vrvjo privezana name, ter to miselno s škarjami prerežem in vržem v reko. Odpuščam tako, da v miru oprostim tebi, ker si me blatil. Miselno nato ta, ki mu oproščam, pove: Hvala, zdaj te osvobajam. Takšne vaje mi prinašajo lahkotnost, svobodo, breme kar izgine. Postajam jasnejši, čistejši, mehkejši. Nekaterim oproščam dlje, kajti zamera je pri določenih bolj zagozdena vame. Nato odpuščam sebi : “Oseba, ki ji moram oprostit sem jaz Peter, oproščam si zato, ker sem bil tako strog do samega sebe:  Hvala zdaj te osvobajam –  nasmejan Peter odgovori.

 

Metoda čiščenja vzorcev

Ples  ( Z usmerjanjem izkušenega  pomočnika-terapevta trenerja, skrbnika)

Če čutim bes, bolečino, nakopičeno v določenem delu telesa, je to najlažje razgraditi tako, da tolčem po blazini ali skačem po postelji. Vem, da nekateri tečejo ali tematsko plešejo. Ko se prepustim fizični vaji, grem tako daleč, da mi postane malce slabo, vendar nadaljujem tako dolgo, da se začnem smejati. In takrat vem, da je odšlo in se razgradilo. Vesel sem. Občasno potrebujem fizično osvobajanje, razgrajevanje nakopičenega. Zdaj vem, da je vsaka vaja dosti boljša kot zatekanje v kajenje, v preobilno hranjenje, beganje. Ker z vsem tem begaš pred samim seboj. Jaz sem se pa odločil, da potujem skozi sebe, sebi naproti v svoj izvor. Tja, kjer sem že bil, pa so me okoliščine preusmerile. V svobodo, srečo, radost, osvobojenost. Ob tem v svetlobo, veselje in ljubezen.«

 

Trening zavestnega zavedanja trenutka, tukaj in zdaj skozi ples, risanje…meditacijo, dihalnimi tehnikami in drugimi metodami in tehnikami je vključen v delavnice. Več o delavnicah v spodnjem okencu, kjer prebujamo in se brusimo v najlepšo umetnino – same/ga sebe v Kreativnem izobraževanju oz. Prebuditvi ustvarjalnega potenciala.

Veselim se sokreacije s tabo! Prijavi se! Ne čakaj na jutri. Podari si TO najdragocenejše darilo, kjer boš spoznal/a  SVOJA, res TVOJA izjemna ustvarjalna bogastva! Klik na link SPODAJ :

Prebuditev ustvarjalnega potenciala in dobrega počutja

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja